EkonomiGündem

Araba Alacak Vatandaşlara Duyuru: Renault ve Dacia Markalarda Fiyatlar Düştü

Dün yapılan Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ardından Döviz kuru bir anda düştü. Hafta başında 18 TL civarlarında seyreden dolar kuru sert bir şekilde dün aniden 12 seviyelerinin altına düştü. Yaşanan bu düşüş sonrası vatandaşlar merakla arabalarda fiyatlarında düşüş yaşanacak mı diye araştırmaya başladı. Ülkemizde en çok tercih edilen araba markaları olan Renault ve Dacia fiyatlarını güncellemeye başladı. Peki diğer markaların sıfır araba fiyatlarında düşüş yaşanacak mı? sorusuna sektör yetkilileri cevap verdi.

Vatandaşlar dolar kurunda yaşanan sert düşüşün araba fiyatlarına yansıyıp yansımayacağını merak etmeye başladı. Kurda yaşanan bu sert düşüş araba fiyatlarına yansıyacak mı?

Dacia ve Renault Fiyatlarını Güncelledi

Kurda yaşanan sert düşüş sonrasında fiyat güncellemesine giden iki araç markası, Türkiye’de de üretim yapan Renault ve Dacia oldu.

Cumhuriyet Gazetesi’ne açıklama yapan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç, “Otomobil fiyatlarında düşüş yaşanması için piyasaların kurdaki düşüşü kabul etmesi gerekiyor. Muhakkak bir düşüş yaşanacaktır ama bunun 1-2 gün içerisinde gerçekleşeceğini sanmıyorum. Piyasalar kurdaki düşüşü kabul ettikten sonra bayiler sıfır araçlarda bir indirim yapacaktır. İkinci el fiyatlarında da indirimler olur” ifadelerini kullandı.

Araç Fiyatları Kura Bağlı Olarak Düşecek

Araçlarda yaşanacak fiyat düşüşü için tarih veren Erkoç, “Bu düşüş 1 hafta ya da 10 günü bulur” dedi. İthal araçlar fiyatlarının kura bağlı olarak düşeceğini belirten Aydın Erkoç, “Kur yükseldikçe ÖTV de artıyor araçlarda. Kur düştükçe ÖTV de düşüyor. Çünkü devletimiz ithal olan araçları yani yurt dışından gelen araçları kura göre alıyor. İthal olan araçların fiyatı bu sebeple kura bağlı olarak düşüş yaşayacaktır” dedi.