Araba Almadan Önce Bu Verilere Mutlaka Göz Atın: En Çok Satılan ve Hiç Satılmayan Araba Modelleri Belli Oldu…

İlk altı ayın geride kalmasıyla beraber ev ve araba satışlarına ilişkin veriler de tek tek açıklanmaya başladı. O verilerden biri de her ay araba satışlarını kayıt altına alan Otomotiv Distribütörleri Derneği’nden (ODD) geldi. Haziran ayının tamamlanmasıyla birlikte yılın ilk altı ayında gerçekleşen araba alımlarındaki tüketici eğilimlerini belirleyen ODD, en çok satışı gerçekleşen araba markalarını açıkladı.

Rakamsal olarak araba satışlarını 6 aylık periyot ile ortaya koyan Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), ithal araçların satış payını yüzde 56,55 olarak açıklarken; yerli üretim araçların satış payını yüzde 43,44 olarak duyurdu. Otomobil ve hafif ticari araç satışlarında yüzde 9,3 azalış gözlemleyen ODD, otomobil satışlarında yüzde 10,3; hafif ticari araç satışlarında ise yüzde 5,6 oranında azalış yaşandığını açıkladı.

Yerli Üretimde Zirve Fiat’ın

Otomobil ve hafif ticari araç pazarında yılın ilk yarısında yapılan satış rakamları üzerinden hazırladığı raporu kamuoyu ile paylaşan Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), 61 bin 426 adet satış ile yerli üretim pazarında var olan Fiat’ın en çok satış yapan marka olduğunu açıkladı. Yerli üretim satışlarında elde ettikleri pay ile Fiat’ı sırasıyla Renault, Ford, Toyota ve Hyundai takip etti. ODD’nin raporunda ithal araçların satış payında ise, sıralama değişti.

İthal Üretimde Zirvedeki İsim Volkswagen

Yayınladığı raporda ithal araçların alım eğilimlerini de gözler önüne seren Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), 29 bin 83 satış gerçekleştiren Volkswagen’in Türkiye’nin en çok ithal araç satışı gerçekleştiren markası olduğunu açıkladı. Gerçekleştirdikleri satış ile Volkswagen’i takip eden araçlar ise, sırasıyla; Dacia, Opel, Peugeot ve Citroen izledi. Açıkladığı raporda hiç satışı olmayan markayı da kamuoyu ile paylaşan ODD, Smart markasının Türkiye’de ilk altı ayda hiç satış yapmadığını açıkladı.

Exit mobile version