Araba sürenler dikkat: Artık bunu yapmayan para ödeyecek!

Arabası olanlar için geri sayım başladı. Bunu yapmayan bu sene 835 TL para cezası ödeyecek. Resmi Gazete’de yer alan bilgilere göre, kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların Aralık ayında kış lastiği kullanması gerekiyor.

Kış aylarının gelmesi ile beraber kış lastiği konusu yeniden gündeme geldi. Türkiye’de can ve mal güvenliği açısından kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçlarda kış lastiği takmak zorunda.

Kış lastiği uygulaması ne zamana kadar sürüyor?

Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında zorunlu oluyor. Kolluk kuvvetleri tarafından yapılan denetimlerde lastik takmayanlara 835 TL para cezası kesiliyor. Ancak ülkemizde hususi otomobillerde kış lastiği takmak zorunlu değil. Sadece güvenlik açısından takılması öneriliyor.

Kış lastiği nasıl seçilir?

Kış lastiği seçerken, lastiğin üzerinde mutlaka “kış lastiği” olduğunu belirten içinde kar tanesi deseni olan üç zirveli dağ logolu olması gerekir. Araç sürücüsü 4 lastiği de kış lastiği olarak değiştirmelidir. Lastik satın alırken, lastiğin içinde bulunulan yılda üretilmesine dikkat edilmesi gerekir.

Exit mobile version