Ekonomi

Arabada ÖTV indirimi gelecek mi? Açıklama yapıldı!

Corona virüsü pandemisi ve dünya genelindeki çip krizi araba üretimlerini kötü yönde etkiledi. Bu durum fiyatlara artış olarak yansıdı. Araba almak isteyen vatandaşlar fiyatlardaki bu yükseliş nedeniyle ÖTV indirimi gelip gelmeyeceğini merak ediyorlar. Araç sahiplerini üzecek olan açıklama ise Lexus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt’tan geldi. Bozkurt açıklamalarında, “Böyle bir şey gelecekte görünmüyor” ifadelerini kullandı.

Araç satın almak isteyenlerin en çok araştırdığı konulardan bir tanesi ÖTV indirimi. Vatandaşlar yükselen fiyatlar nedeniyle internet sayfalarında, “ÖTV indirimi yapılacak mı?” sorusunun cevabını araştırıyorlar. Patronlar dünyasında yer alan bilgilere göre, Lexus Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, ÖTV açıklamasında bulundu.

“Böyle bir şey gelecekte görünmüyor”

ÖTV indirimi istediklerini ancak beklemediklerini açıklamalarında ifade eden Bozkurt şöyle dedi:

Görünen o ki öyle bir şey yok. Çünkü BDDK ile ilgili alınan önlem de onu aslında teyit ediyor. ‘ÖTV indirimi olacak mı?’ gibi bir soru soruluyor. Ona artık gerçekten gülümsüyoruz. Böyle bir şey gerçekten gelecekte görünmüyor.”