Gündem

Arabada uyuyacak herkesi ilgilendiriyor: Bunu yapmazsanız…

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrasında birçok kişi arabalarında uyumayı tercih ediyor. Ancak arabada uyumak isteyenlerin bazı noktaları göz önünde bulundurması gerekiyor. Eğer bunlara dikkat etmezseniz arabada uyumak çok tehlikeli olabilir.

Türkiye’de meydana gelen depremlerde birçok kişinin evi hasar aldı. Bu nedenle bazı vatandaşlar araçlarında uyumayı tercih ediyorlar. Ancak araç içerisinde uyurken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor.

Araç içinde uyuyacak olanların dikkat etmesi gerekenler:

Aracın güvenli bir yere park edilmesi önemlidir. Araç içinde uyuyacak olanlar için Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Gastroenteroloji BD Prof. Dr. Murat Taner Gülşen uyarıda bulundu.

Yapılan uyarıda şu ifadeler kullanıldı:

Araba çalışır ve hareketsiz bir vaziyette bekletildiğinde, açık havada bile araç içine karbonmonoksit gazı sızar. Bu gaz kokusuz olup uyku verici bir özelliğe sahip olur. Araç içindeki kişiler farkına varmadan derin bir uykuya dalar ve bir daha uyanamaz. Bu sebeple araç içinde araba çalışırken uyunacaksa cep telefonlarınızı 20 dakikada bir çalacak şekilde ayarlayıp alarm kurun.
Tüm camları açarak aracınızı havalandırın. Hatta mümkünse araçtan inerek ayakta bir süre durarak tam olarak kendinizde olduğunuzdan emin olduktan sonra tekrar aracınıza binin.