Arabanızı buraya park etmeyin, Emniyet duyurdu: Yüzlerce araca işlem uygulandı!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) duyurdu. Yüzlerce araca işlem uygulandı. Kamuoyuna yapılan duyuruda, bu denetimlerin sürekli olacağının bildirildi. Araç sahiplerinin park konusunda dikkatli olması gerekiyor.

EGM yaptığı yazılı açıklama ile 02-03 Aralık 2022 tarihlerinde “Engelli Park Yerleri” üzerinde denetim yapıldığını açıkladı. Söz konusu açıklamaya göre, engellilerin araçları için ayrılmış park yerlerine park edilen bin 403 araca işlem yapıldı.

Konu ile ilgili açıklamada şu ifadeler kullanıldı:


Özellikle büyük alışveriş merkezleri olmak üzere cadde ve sokaklar üzerinde bulunan engelli vatandaşların araçlarını park etmeleri için ayrılmış ve trafik levhaları ile belirtilmiş engelli park yerlerinin, hak sahibi olmayan kişiler tarafından kullanılması, engelli vatandaşların erişimini kısıtlamakta ve bu durum trafiği olumsuz etkilemektedir.

Bu kapsamda, trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik yukarıda belirtilen olumsuzlukların giderilerek mağduriyetlerin önlenmesi ve sürücülerin trafik kurallarına uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çıkarılması için 02-03 Aralık 2022 tarihlerinde trafik ekipleri ve yaya personelin katılımıyla “Engelli Park Yerleri” üzerinde denetim yapıldı.

14 bin 37 araç/sürücü denetlendi.

Engellilerin araçları için ayrılmış park yerlerine park edilen bin 403 araca işlem yapılarak araçlar bulunduğu yerden kaldırıldı.

Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülerimize öncelikli olarak kendi can güvenliklerinin sağlanması için trafik kurallarının önemi ve bu kurallara uymaları hatırlatılır, bu denetimlerin sürekli olacağının bilinmesi kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Exit mobile version