Arabası ile seyahat edeceklere flaş uyarı: Değiştirmeniz gerekiyor!

Corona virüsü salgını döneminde seyahat kısıtlamaları uygulandı. Bu nedenle vatandaşlar şimdiden tatil planı yapmaya başladı. Özel arabası ile seyahat edecek olan vatandaşlara önemli bir uyarı geldi. PETLAS Pazarlama Müdürü Erkal Özürün, yaz aylarında ısınan zemine uygun olmayan kış lastiklerinin değiştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Araç sahibi olan vatandaşları ilgilendiren önemli bir uyarı yapıldı. PETLAS Pazarlama Müdürü Erkal Özürün AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış lastiklerinin değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Yaz aylarında kış lastikleri, fren mesafesini uzatarak araçlarda güvenlik riski oluşturduğunu söyleyen Özürün şu açıklamalarda bulundu:

“Yaz tatiline nasıl kışlık paltoyla gitmiyorsak, yaz yollarına da kış lastiğiyle çıkmamamız gerekiyor. Yaz aylarında ısınan zemine uygun olmayan kış lastikleri, fren mesafesini uzatarak araçlarda güvenlik riski oluşturur. Öte yandan güvenli bir seyahat için yola çıkmadan önce aracınızın lastiklerini mutlaka kontrol edin. Lastiklerin aşınma derecesi, lastik dişlerinde kendini gösterir. Diş kalınlığı 3 milimetrenin altındaki lastiklerle kesinlikle yola çıkmayın. Lastiklerinizin hasarlı olup olmadığını kontrol ettirin. Tüketicilerimize, bayilerimizde sosyal mesafeyi koruyarak, sağlıklarını riske atmadan, kış lastiklerini yaz lastikleriyle değiştirme ve lastik kontrolü hizmeti sunuyoruz. Tüketicilerimize güvenli lastik değişimi için randevulu hizmet almalarını, geldiklerinde maske kullanmalarını, gerekli sosyal mesafeyi korumalarını öneriyoruz.”

Kış lastiği uygulaması

Kış lastiği uygulaması, yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu değil. 2020 yılı 1 Aralık tarihinde başlayan kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2021 tarihinde sona erdi.

Exit mobile version