Genel

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıkladı

Türkiye’de arabası olan vatandaşları ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, araç muayene ücretleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Oktay tarafından yapılan açıklamada, sadece nakit olarak ödenebilen araç muayene ücretlerinin kredi kartıyla ödenmesi de mümkün olacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ‘Bürokrasinin Azaltılması ve Dijital Türkiye Toplantısı düzenlendi. Toplantıya başkanlık eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, araç sahibi vatandaşları ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

Kredi kartı ile ödenebilecek

Dijital Türkiye Platformu’nun her geçen gün gelişmeye devam ettiğini söyleyen Oktay, araç muayene bilgisi, vergi borcu, sigorta durumu, trafik cezası ve HGS geçişleriyle ilgili sorgulamalara aynı sayfadan ulaşma kolaylığı sağlayan ‘Araçlarım’ ekranının hizmete girerek 56 milyon kez kullanıldığını, 379 bin ödeme işleminin bu ekrandan gerçekleştiğini duyurdu. Oktay tarafından yapılan açıklamalarda önümüzdeki dönemde sadece nakit olarak ödenebilen araç muayene ücretlerinin kredi kartıyla da ödenebileceğini söyledi.

Uygulama üzerinde çalışmalar devam ediyor

‘Araçlarım’ uygulamasına ilişkin çalışmaların devam ettiğini söyleyen Oktay, çalışmalar tamamlandığında vatandaşların, Tüzel Kişilere Ait Araç Bilgilerinin Gösterimi, Araç Muayene Randevu ve Sorgulama, Motorlu Araç Sigortalarında Eksper Atama Durum Sorgulama, HGS Bakiye Yükleme ve Aracımın Çekildiği Otopark Bilgisi Sorgulama gibi işlemlerini de uygulama üzerinden yapabileceğini söyledi.