Gündem

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor: İnternet üzerinden yapılıyor!

Türkiye’de milyonlarca vatandaş araba sahibi. Bu kapsamda milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan yenilikler ile beraber artık dava açılışı, trafik ve idari para cezalarına itiraz işlemleri internet üzerinden gerçekleştiriliyor.

Dijital teknolojilerin gelişmesi ile beraber, internet üzerinden yapılan işlemler de genişletildi. Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan UYAP üzerinde yapılan yenilikler ise milyonlarca araba sahibi vatandaşı ilgilendiriyor. Söz konusu yenilikler ile beraber, hukuk, idari, icra ceza, koruma tedbiri nedeniyle tazminatlara ilişkin dava açılışları internet üzerinden yapılacak. Ayrıca trafik cezası ve idari para cezalarına karşı itiraz işlemleri de yine UYAP üzerinden gerçekleştiriliyor.

Corona virüsü salgınında bulaş riskini de azaltacağı düşünülen uygulama mahkemelerde hem evrak yükü hem de iş yükünün azaltılmasını sağlıyor. Dava açılışı, trafik ve idari para cezalarına itiraz işlemleri Turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştirilebilir.

Trafik cezalarına itiraz nasıl yapılır?

Sistem üzerinden, Trafik-İdari Para Cezalarına İtiraz sekmesini seçerek tevzi et butonu ile açılan ekranlardan itirazın gönderileceği il ve adliye bilgilerini seçerek itiraz edebiliyor.

Sistemde istenen bilgiler girildikten ve tevzi işlemi yapıldıktan sonra ilgili sulh ceza hâkimliğinin ekranında görülecek. Kullanıcılar açılan dosyayı daha sonra kendi portalı üzerinden görüntüleyebilecek.