Kamu

Arabası olanlar 373 TL ödeyecek: e-Devlet üzerinden alabilirsiniz!

Trafikte can ve mal güvenliğinin sağlanması için arabası olan vatandaşların muayene işlemini yaptırması gerekiyor. Bu sene otomobil muayenelerinde 372.88 TL ücret alınıyor. Araç sahibi vatandaşlar muayene işlemi için en az 9 gün önce e-Devlet sistemi üzerinden randevularını alabiliyorlar.

Motorlu araç sahibi herkesin araç muayenelerini yaptırmaları gerekiyor. Sıfır otomobilde muayene 3 yıl sonra, daha eskiyse 2 yılda bir muayene ediliyor. Bu nedenle sürücülerin muayene tarihi gelmeden 1 ay önce TÜVTÜRK’ün resmi internet sitesi ‘tuvturk.com.tr’ adresindeki ‘ücretsiz randevu’ sisteminden randevu alması gerekiyor.

E-Devlet’ten de alınabilir

Araç sahipleri en az 9 gün önce ‘0 850 222 8888’ numaralı çağrı merkezinden ve e-Devlet üzerinden randevu alma işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Kredi kartı ile ödeyebilirsiniz

15 Ocak 2021 tarihinden itibaren araç sahipleri, TÜVTÜRK’ün sabit ve gezici araç muayene istasyonlarında araç muayene ve egzoz gazı emisyon ölçüm ücreti ödeme işlemini banka kartı veya kredi kartı ile yapabiliyorlar.

Gecikme cezaları düşürüldü

Bu sene 31 Aralık tarihine kadar araç muayenesinde gecikme cezaları düşürüldü. Otomobil muayenesi 3 ay gecikmiş olan bir vatandaş 56 TL gecikme cezası yerine sadece 7 TL ödeme yapabilecek. Türkiye’de ticari araçların her sene muayene edilmesi gerekiyor.