Editörün SeçtikleriEkonomi

Arabası olanlar dikkat! Türkiye genelinde yeni dönem başladı

Türkiye’de milyonlarca araç sahibini doğrudan ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Artık trafik ve kasko sigortalarında düzenlenen eksper raporları, e-Devlet üzerinden anlık olarak görüntülenebileceği belirtilerek Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği (TÜSED) bir açıklama yaptı ve açıklamada eksper raporlarının e-Devlet üzerinden görüntülenebileceği ifade edildi. Bununla beraber bu uygulama, 10 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdiği belirtilerek TÜSED’in açıklamasına göre, hak sahibi ve/veya vekillerinin ekspertiz raporlarına erişimini kolaylaştırmak amacıyla gerekli girişimlerde bulunulduğu ve  artık araç sahipleri, eksper raporlarını anında e-Devlet üzerinden takip edebileceği aktarıldı.

E-DEVLET’TEN SORGULANABİLİR

Yeni düzenlemeyle birlikte, Trafik ve Kasko sigortalarında düzenlenen eksper raporları e-Devlet üzerinden erişilebileceği belirtilerek bu uygulama, hem eksper atama işlemlerini hem de raporların görüntülenmesini kapsadığı ve sigortalılar, e-Devlet üzerinden “Trafik ve Kasko Eksper Raporları Sorgulama” adımını takip ederek gerekli bilgilere ulaşabilecekleri aktarıldı.

FİZİKSEL BAŞVURUYA GEREK YOK

Sigortalıların eksper raporlarına e-Devlet üzerinden erişmesi, birçok işlemin daha hızlı ve etkili bir şekilde yapılmasına olanak tanıdığı belirtilerek artık eksper raporlarının alınması ve raporlama işlemleri, fiziksel başvurulara ihtiyaç duymadan dijital ortamda gerçekleştirilebileceği vurgulandı.