Arabası olanlar dikkat! Türkiye genelinde yeni dönem başladı

Türkiye’de milyonlarca araç sahibini doğrudan ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Artık trafik ve kasko sigortalarında düzenlenen eksper raporları, e-Devlet üzerinden anlık olarak görüntülenebileceği belirtilerek Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği (TÜSED) bir açıklama yaptı ve açıklamada eksper raporlarının e-Devlet üzerinden görüntülenebileceği ifade edildi. Bununla beraber bu uygulama, 10 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdiği belirtilerek TÜSED’in açıklamasına göre, hak sahibi ve/veya vekillerinin ekspertiz raporlarına erişimini kolaylaştırmak amacıyla gerekli girişimlerde bulunulduğu ve  artık araç sahipleri, eksper raporlarını anında e-Devlet üzerinden takip edebileceği aktarıldı.

E-DEVLET’TEN SORGULANABİLİR

Yeni düzenlemeyle birlikte, Trafik ve Kasko sigortalarında düzenlenen eksper raporları e-Devlet üzerinden erişilebileceği belirtilerek bu uygulama, hem eksper atama işlemlerini hem de raporların görüntülenmesini kapsadığı ve sigortalılar, e-Devlet üzerinden “Trafik ve Kasko Eksper Raporları Sorgulama” adımını takip ederek gerekli bilgilere ulaşabilecekleri aktarıldı.

FİZİKSEL BAŞVURUYA GEREK YOK

Sigortalıların eksper raporlarına e-Devlet üzerinden erişmesi, birçok işlemin daha hızlı ve etkili bir şekilde yapılmasına olanak tanıdığı belirtilerek artık eksper raporlarının alınması ve raporlama işlemleri, fiziksel başvurulara ihtiyaç duymadan dijital ortamda gerçekleştirilebileceği vurgulandı.

Exit mobile version