Editörün SeçtikleriEkonomi

Arabası olanlar satacak! 10 gün içinde akaryakıta 5 TL zam: Resmen açıklandı

Son dönemde akaryakıt fiyatlarına art arda yapılan zamlar, vatandaşları ve ekonomi uzmanlarını endişelendirirken özellikle benzine gelen son zamlarla birlikte, yakıt maliyetlerinde önemli bir artış yaşandığı belirtildi. Bu noktada geçtiğimiz günlerde benzine yapılan 2 TL’lik zamın ardından, bugün itibarıyla pompa fiyatlarına 13 kuruşluk bir zam daha yansıtıldığı ifade edilerek bu artışlar, vatandaşların günlük yaşam harcamalarını ve seyahat maliyetlerini doğrudan etkileyeceği vurgulandı.

EN AZ 2.5 TL ZAM

Akaryakıt fiyatlarındaki artışlara yönelik endişeler, Temmuz ayında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) kaynaklı yeni zamların gelmesiyle daha da artmaya başladığı belirtilerek ÖTV’nin benzine etkisiyle birlikte, yakıt fiyatlarında beklenen yeni zamların en az 2.5 TL seviyesinde olacağı öngörüldüğü vurgulandı.

ENFLASYONU ETKİLEYEBİLİR

Ekonomist Şenol Babuşçu, sosyal medya üzerinden çok önemli bir açıklama yaptı. Babuşçu açıklamalarında akaryakıt zamlarına sert tepki göstererek son günlerde art arda gelen zamların ekonomik dengeleri ve vatandaşların yaşam standartlarını olumsuz etkilediğini yapılan zamların özellikle enflasyonu tetikleyebileceğini paylaştı.

BABUŞÇU’NUN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Ekonomist Şenol Babuşçu açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Birkaç gün önce de benzine 2 TL motorine 1 TL 68 kuruş zam yapıldı,

Benzin ve motorine bugün bir zam daha… Benzin ve motorine 13’er kuruş zam yapıldı. Zam gece yarısı pompa satış fiyatlarına yansıyacak.

Haftaya da ÖTV artışından en az 2.5 TL zam var…

10 gün içinde benzine 4.63 TL zam yapılmış olacak. Yaklaşık % 12 oranında…”