Arabası olanlar yanında ehliyet götürerek yaptırması gerekiyor: Zaman dolmadan yapın! Bu olursa 8.gün trafiğe çıkmak yasaklanacak!

Arabası olan herkesin yapması gereken bazı işlemler bulunuyor. Bu kapsamda belirli aralıklarla vatandaşlara duyurular yapılıyor. Son olarak sosyal medya üzerinden egzoz gazı emisyon ölçümü duyurusunda bulunuldu. Egzoz gazı emisyon ölçümüne gidecek olan vatandaşların yanında kimlik, ehliyet veya pasaport da götürmesi gerekiyor.

Trafiğe çıkan araçların egzoz gazı emisyon kontrollerini belirli aralıklar ile egzoz gazı ölçümlerini yaptırması gerekiyor. Bu kapsamda TÜVTÜRK sosyal medya hesabı üzerinden duyuruda bulundu.

Yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

“Egzoz gazının neden olduğu hava kirliliğini en aza indirmek ve yakıt tüketimini azaltmak için egzoz gazı emisyon ölçümünü yaptırmayı ihmal etmeyin.”

Ne zaman ölçüm yapılmalı?

Otomobil sahiplerinin İlk üç yaş sonunda ve sonrası her iki yılda bir yaptırması gerekiyor. Ölçüm sonucu onaylanmayan olumsuz sonuçlanan araçların 1 ay içinde aynı ölçüm istasyonunda sadece 1 adet ölçüm tekrarı hakkı vardır.

Ancak; ölçümü olumsuz sonuçlanan araçların 1 aylık ölçüm tekrarı hakkı devam etse de 7. günden itibaren trafiğe çıkmasına izin verilmiyor.

8. Gün trafiğe çıkabilmek için zamanında ölçümlerini yaptırmak birçok kişinin sonradan sıkıntı yaşamasını önleyecektir.

Exit mobile version