Gündem

Arabası olup yapmayan 1152 TL ceza ödeyecek: Zorunlu oldu!

Türkiye’de kış lastiği takma zorunluluğunun vakti geldi. 1 Aralık’tan itibaren başlayan kış lastiği takma zorunluluğunda kurallara uymayan vatandaşlara idari para cezası kesileceği bildirildi. Türkiye’de 1 Aralık’tan itibaren başlayacak olan zorunlu kış lastiği uygulamasında sürücülere kurallara uymadıkları taktirde 1152 TL para cezası kesileceği bildirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ceza miktarını 2023 yılında yeniden değerlendirerek güncelleneceği öğrenildi.

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI 1 ARALIK’TA BAŞLIYOR

Yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlar dışındaki hususi otomobiller için kış lastiği uygulaması zorunlu değil. Ancak can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kış şartlarında tüm araçlara kış lastiği takılması öneriliyor. Bu uygulamayla kış şartlarına göre önlemini almayan, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağduriyete uğraması önlenmeye çalışılıyor. Kış lastikleri, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuşu ve yüksek güvenlik sağlıyor.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN SÜRÜCÜLERE UYARI

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada sürücülerin kış lastiği ve standartlara uygun lastik kullanımına hassasiyet göstermesinin trafik güvenliği açısından önemli olduğunu vurguladı.

KIŞ LASTİĞİ NASIL OLMALI?

Açıklamada kamyon, çekici, tanker ve otobüslerde kış lastiği diş derinliğinin 4 milimetreden, kamyonet, minibüs ve otomobil türü araçlarda ise 1,6 milimetreden az olmaması gerektiği belirtildi.