Araç almak hayal olmuştu! Taşıt kredilerinde flaş limit değişikliği açıklandı: 48 ay taksit…

Son dönemde otomotiv sektöründe yaşanan büyük fiyat artışından dolayı vatandaş için araç almak artık hayal olmuş, satışlar neredeyse durma noktasına gelmişti. Araç almak isteyenlerin sık sık başvurduğu taşıt kredilerinde de bu nedenle değişikliğe gidildi. Dün itibariyle BDDK tarafından alınan kararla taşıt kredisi limitleri yükseltildi. İşte detaylar…

BDDK, kredi limitlerinde yapılan değişikliği duyurdu. Değişim kapsamında taşıt kredilerindeki 120 bin TL olan limit 400 bin TL’ye çıkarıldı. BDDK, nihai fatura değeri 400 bin lira ve altında olan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade oranını da ayrıca 48 ay olarak belirledi. Söz konusu vade daha önce nihai fatura değeri 120 bin TL ve altında olan araç alımlarında geçerli kılınıyordu.

EN AZ 12 AY VADE

Diğer yandan, nihai fatura değeri 400 bin TL’den 800 bin TL’ye kadar olan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade 36 ay oldu. Nihai fatura değeri 800 bin TL’nin üzerinde olup 1 milyon 200 bin TL’yi aşmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade 24 ay olurken, nihai fatura değeri 1 milyon 200 bin TL ile 2 milyon TL arasındaki taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde ise vade 12 ay olarak belirlendi.

Ayrıca, Kredi Yönetmeliğinin 12/A maddesinin ikinci fıkrası ile Finansal Kurumlar Yönetmeliğinin 11/A maddesinin birinci fıkrasında düzenlenen, taşıt teminatlı krediler hariç, tüketicilere binek araç edinimi amacıyla kullandırılacak taşıt kredilerinde veya yapılacak finansal kiralama işlemlerinde, kredi tutarının taşıtın değerine oranının, nihai fatura değeri 400 bin lira ve altında olan taşıtlar için yüzde 70’i aşamamasına karar verildi.

Exit mobile version