Araç muayene ücretlerine zam geldi! Vatandaşlar isyan etti!

Araç muayene ücretlerinde yaşanan zamlar ile birlikte vatandaşlar isyan etmeye başladı. 2024 yılı için 161 oranında zam söz konusu oldu.

Araç muayene ücretleri üzerinde yapılan zamların gündeme gelmesiyle birlikte bu zamları ne zaman durdurulacağı merak edildi. Merak edilen soruları yanıtlandı. İşte tüm detaylar…

Muayene ücretlerine zam

Araç muayene ücretlerine yapılan zamlar değerlendirildi. Bursa milletvekili olarak bilinen Hasan Öztürk Türkiye’de bir araç almanın lüks kategoriye girdiğine işaret etti. Öztürk, araç kullanmanın çok daha büyük bir lüks haline dönüşmeye başladığına dikkat çekti. 2019 yılında özelleştirilmiş olan periyodik araç muayene ücretleri her yıl faiz oranında artması ile birlikte sürücülerin karşısına çıkan ücretlere değinen Öztürk, 2024 yılı için getirilen yüksek oranındaki zaman kabul edilemez nitelikte olduğuna vurgu yaptı.

2017 yılından bu yana muayene ücretlerine %818.6 oranında bir zam yapıldığını aktarmış olan Öztürk, araç sahiplerinin belirli aralıklar ile birlikte TÜVTÜRK üzerine yaptırmak zorunda olmuş oldukları araç muayene ücretlerini bedelinin 2023 yılında 1130 TL olurken bu yıl 1820 TL’ye kadar çıktığını paylaştı. Geçen yılki zammın %222 oranında olmasını insafsızlık olarak değerlendiren Öztürk zam oranının bu kadar fazla yapılmaması gerektiğini dile getirdi.

Vatandaşlar zamlardan yakındı

Araç muayene ücretleri üzerinde yapılan zamlar vatandaşlar tarafından tepki topluyor. Hasan Öztürk, yapılan asgari ücret zammına oran ile birlikte araç muayene ücretlerinde yapılan zamların çok yüksek olduğuna vurgu yaptı. Asgari ücretle çalışan bir vatandaşın araç muayenesi adına aylık maaşından önemli bir tutarını ayırması gerektiğine değindi. Bu durumun kabul edilmez olduğuna vurgu yapıldı.

Zamlı ücretlerin sebebi belirlendi

Araç muayene ücretlerinin üzerine yapılan zamların durdurulması adına yetkililerin bir adım atması gerektiğini paylaşan Öztürk, bu faiz oranlarının bir an önce geri çekilmesi gerektiğini ve araç muayene ücretlerini makul bir seviyeye indirilmesi gerektiğini paylaştı.

Aracını muayeneye götürmüş olan sürücülerin karşılaşmış olduğu yüksek ücretlerin nedeninin araştırılmaya başlanmış olduğu bu dönemde temel nedenlerin istasyonların büyük yatırımlar yapması ve bu yatırımların araç muayene ücretlerine yansıdığı şeklinde belirlendi.

Exit mobile version