EkonomiGündem

Araç sahibi milyonları ilgilendiriyor: 31 Ocak’a kadar yapılması zorunlu! Eğer yapılmazsa…

Araç sahibi milyonlarca kişiyi ilgilendiren haber… Araç sahiplerinin 31 Ocak’a kadar Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerini gerçekleştirmesi gerekiyor. 2 taksitte ödenen MTV ödemelerinin ilk taksitinin 1-31 Ocak tarihleri arasında yapılması gerekiyor. Buna göre, her araç sahibinin 31 Ocak’a kadar ödemelerini yapması zorunlu.

Ocak ayının gelmesiyle MTV ödemeleri milyonlarca araç sahibinin gündeminde yer aldı. 2023 yılıyla birlikte ödenecek olan MTV tutarı belli oldu. Yeniden değerleme oranına göre 2023 yılında ödenecek en düşük MTV 219 lira, en yüksek MTV tutarı ise 101 bin 152 lira olarak belirlendi.

2023 yılına ait MTV’nin ilk taksit ödemeleri İnteraktif Vergi Dairesi “https://ivd.gib.gov.tr/” ve Dijital Ödeme Noktasında “Hızlı Ödeme” ekranından MTV 1. taksit ödemeleri gerçekleşecek.

MTV ÖDEMELERİ NE ZAMAN SON?

MTV ödemeleri, 2 taksitte gerçekleşiyor. MTV ödemelerinin ilk taksiti Ocak ayında, ikinci taksiti ise Temmuz ayında yapılıyor. Ocak ayında yapılan ödemeler 1 Ocak – 31 Ocak tarihlerinde tamamlanırken, Temmuz ayında yapılacak olan ödemeler 1 Temmuz – 31 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek.

MTV ÖDEMELERİ NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MTV’de uygulanacak yeniden değerleme oranını yüzde 50 indirme yetkisini kullanarak yüzde 61,5 uygulanmasına karar verdi.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 2023 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tutarlarında uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 61.5 olarak belirlendi.