Araç sahibi olan milyonları ilgilendiriyor: Bugün son gün!

Araç sahibi olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesini yapmayanlar bugün gerçekleştirmesi gerekiyor. MTV ödemesinde bugün son gün. Ek MTV ödemesinin ilk taksitinin son ödeme günü 6 Eylül olarak açıklanmıştı.

Ek MTV ödemesinin ilk taksitinin ödemesi bugün son bulacak. Ek MTV ödemesini henüz gerçekleştirmeyen vatandaşlar bugün Gelir İdaresi Başkanlığına ait “gib.gov.tr” internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, PTT şubeleri ve vergi dairelerinden gerçekleştirebilecek. Ek MTV ödemeden, trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil kaydı kapatma işlemi yapılamayacak.

BUGÜN SON GÜN

Yeniden yapılandırma olarak da bilinen 7440 sayılı Kanun’un sağladığı haklardan yararlanmak için son dönemece girildi. Ek MTV’nin ilk taksiti için ödeme süresi bugün bitiyor. 31 Ağustos Perşembe sonuna kadar ödenmesi gereken ek MTV’nin birinci taksitinin ödenme süresinin 6 Eylül Çarşamba sonuna kadar uzatılması kararlaştırılmıştı.

EK MTV ÖDEMESİ NEREDEN YAPILIYOR?

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığına ait “gib.gov.tr” internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek. Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de ödemede bulunulabilecek.

Exit mobile version