Araç sahibi olmak isteyenlere dev hizmet: Bankalar 2022 taşıt kredisi kampanyalarını açıkladı!

2021 yılının kasım ayından itibaren yükselişe geçmeye başlayan dolar kurunun, aralık ayının başında 18 TL seviyesini geçmiş olması birçok tüketim ürünün fiyatına doğrudan etki etmişti. Devlet yetkililerinin kurlar ile ilgili gerçekleştirdikleri toplantılardan sonra arzu edilen seviyelere çekilen kur fiyatlarından sonra özellikle otomobil sektöründe indirimlerin yaşanması beklendi.

Yeni dönem ile birlikte otomobil fiyatlarına indirim oranlarının yansıtılmaya başlaması, bankaları harekete geçirdi. Bankalar 2022 yılında araç sahibi olmak isteyen vatandaşlara, uygun faiz oranlı kredi kampanyalarını duyurdu.

Bankalar Taşıt Kredisi Kampanyalarını Duyurdu!

2021 yılının sonlarına doğru yaşanan ekonomik dalgalanmalardan sonra oldukça yükselen sıfır kilometre araç fiyatlarına, doların düşmesi ile birlikte indirim uygulanması bekleniyordu. 2022 yılının ilk haftası itibari ile bazı sıfır kilometre araç modellerine indirimler uygulandı. Ancak araçlara uygulanan indirimler, tüketiciyi tatmin etmeye yetmedi. Bu neden ile birçok tüketici 2. El araç piyasasının fiyatlarını araştırmaya başladı.

İkinci el araç piyasasına yönelen vatandaşın yardımına bankalar koştu. Bazı bankalar, araç sahibi olmak isteyen anca nakit sıkıntısı nedeni ile bu hayalini ertelemek zorunda kalan vatandaşlara, uygun faizli ikinci el taşıt kredisi hizmeti vereceğiniz açıkladı.

Bankaların İkinci El Taşıt Kredisi Faizleri

Yeni dönem itibari ile ikinci el araç satın almak isteyen vatandaşlara, uygun faizli taşıt kredisi vereceğini açıklayan bazı bankalara, bu hizmetleri karşılığında uygulayacakları faizleri şu şekilde açıkladı:

3 Ay Ertelemeli Ödeme!

İkinci el taşıt kredisi faiz oranlarını açıklayan bankalar, vatandaşlara bir müjdeli haber daha verdi. Bankalar, ikinci el taşıt almak amacı ile kendilerine başvuran müşterilere kredilerin geri ödemeleri için 3 aylık bir süre tanıyacaklarını duyurdu. Buna göre araç sahibi olmak amacı ile ilgili bankalardan taşıt kredisi çeken vatandaşlar, kredilerin geri ödemesine 3 ay sonra başlayacak.

Exit mobile version