Araç sahipleri dikkat! Son ödeme günü yaklaştı Ödeme yapmanız gerekiyor!

Ülke sınırları içerisinde yaşayan ve motorlu araçlardan herhangi birisine sahip olan vatandaşların ödemek ile yükümlü oldukları Motorlu Taşıt Vergisi için yeni bir duyuru yapıldı. Yetkili kurumlar tarafından yapılan duyuruya göre Motorlu Taşıt Vergisi’nin ikinci taksiti için tanınan ödeme süresi, dolmak üzere. Peki, Motorlu Taşıt Vergisi kimler tarafından ödenmeli? Motorlu Taşıt Vergisi’nin güncel tutarı ne kadar?

MTV’Yİ KİMLER ÖDEMELİ?

Motorlu Taşıt Vergisi, adından da anlaşılacağı üzere motor donanıma sahip tüm araçlar için devlete ödenmesi gereken bir vergi türüdür. Trafik şubeye ve Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne kayıtlı olan araçlara sahip olan tüm vatandaşlar, bu vergiyi ödemek ile yükümlülerdir.

MTV ödemeleri, iki taksit şeklinde tahsil edilmektedir. Taksitlerin ilki ocak ayının sonunda, ikincisi ise temmuz ayının sonunda alınmaktadır.

MTV NE KADAR 2022?

MTV için belirlenmiş olan taksit tutarları, motorlu taşıtın türüne göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca tür aynı olsa dahi aracın sicil tarihi, silindir hacmi gibi faktörler de direkt olarak taksit tutarını etkilemektedir.

Bu sene yapılan açıklamalara göre en düşük MTV tutarı 136,25 TL, en yüksek MTV tutarı ise 62 bin 634 TL olarak kayda geçti.

MTV TAKSİT ÖDEMESİ NE ZAMAN VE NEREYE YAPILACAK?

MTV ödemelerinin ikinci taksiti için son gün, 31 Temmuz’du. Ancak bu sene 31 Temmuz’un resmi tatile denk gelmesinden ötürü ödemelerin en geç 1 Ağustos tarihine kadar yapılabileceği duyuruldu. MTV ödemeleri PTT, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Türkiye Emekli Katılım Bankası, GİB ve bankaların dijital ödeme ekranları aracılığı ile yapılabilecektir. Gecikmeye giren taksit ödemelerine, devlet tarafından belirlenmiş oranda zam uygulaması yansıtılacaktır.

Exit mobile version