Gündem

Araç sahipleri dikkat: Yarın son gün!

Türkiye’de her sene kış lastiği uygulaması başlatılıyor. Bu sene kış lastiği takma zorunluluğu, 1 Aralık’ta başlayacak ve 1 Nisan 2021’e kadar devam edecek. Bu nedenle vatandaşlar kış lastiğinin kimlerin taktırması zorunlu olduğunu ve kış lastiği takmamanın cezasının ne olduğunu merak ediyorlar. İşte kış lastiği hakkında bilinmesi gerekenler…

Trafik güvenliğinin sağlanması için Türkiye’de kış lastiği uygulaması başlatılıyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda, hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğü andan itibaren kış lastiğine geçilmesi öneriliyor. Peki, kış lastiği zorunluğu kimler için var? Kış lastiği taktırmamanın cezası ne kadar?

Kimler kış lastiği taktırmak zorunda?

1 Aralık tarihinde başlayan kış lastiği uygulaması yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu değil yine de can ve mal güvenliğiyle güvenli seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması öneriliyor. Kış lastiği denetimlerini ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın görevlendirdiği personelin yanı sıra, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Ticaret Bakanlığı sınır kapılarındaki belediye birimleri ile belediyelerin denetim birimleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Belirtilen tarihler arasında kış lastiği kullanmayan araç sürücülerine 776 TL para cezası kesilecek. Ceza miktarı 1 Ocak 2021 tarihinde değiştirilecek.