EkonomiGündem

Araç sahipleri oto lastikçilere koştu! Kış lastiği cezası ne kadar?

İstanbul’da ve bir çok şehirde kar yağışının başlamasının ardından araç sahipleri oto lastikçilere koştu. Pek çok vatandaş otomobillerine kış lastiği taktırıyor. Peki, kış lastiği taktırmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması ne zamana kadar devam edecek? İşte cevabı…

Türkiye’de havaların soğuması ile beraber kar yağışları da başladı. İstanbul’da kış lastiği taktırmak isteyenler, lastikçilere koştular. 12 yıldır oto lastikçi dükkanı işleten Ahmet Şen oluşan yoğunluk hakkında, “Umarım kar hasretimizi giderebiliriz. Biz lastikçiler sabah akşam dua ediyoruz yağsın da işlerimiz açılsın diye. Bu sene az. Biz 10’uncu ayda lastik takardık. Kar kış erken gelirdi. Ama bu sene yağmadı. İstanbul’da havalar çok güzel günlük güneşlik. Uyarılardan sonra artış oldu bu hafta hareketlilik başladı” açıklamasında bulundu.

Kış lastiği cezası ne kadar?

1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında yapanlar için kış lastiği taktırmak zorunlu. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan yüzde 9.11’lik yeniden değerleme oranı çerçevesinde yarından (1 Ocak) itibaren kış lastiği takmamanın cezası 835 liraya yükseldi. Hususi araçlar için ise kış lastiği taktırma zorunluluğu bulunmuyor.