EkonomiGündem

Araç sahiplerini sevindiren gelişme: Petrol fiyatlarındaki düşüş akaryakıt fiyatlarına yansıyacak!

Son zamanlarda özellikle Rusya ile Ukrayna arasındaki krizin tırmanmasından dolayı ciddi artışlar yaşayan petrol fiyatları, düşmeye devam ediyor. İki ülke arasındaki görüşmelerin olumlu yönde ilerlemesiyle gevşeyen fiyatların, akaryakıt fiyatlarına da indirim olarak yansıması bekleniyor.

Akaryakıt fiyatlarına indirim müjdesi verildi! Motorin fiyatlarına 15 Mart’ta gelen 2 lira 38 kuruşluk indirimin ardından, benzin ve motorin fiyatlarında yeni bir indirim daha bekleniyor. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre; 16 Mart’tan (yarın) itibaren geçerli olmak üzere benzinde 1 lira 76 kuruş, motorinde 93 kuruş indirim hesaplanıyor. Tutarlar net değil; ancak indirimin pompaya yansıması bekleniyor.

PETROLDE DEĞER KAYBI DEVAM EDİYOR

Dünün ardından petrol fiyatları bugün de yüzde 7’nin üzerinde değer kaybederek 100 doların altına geriledi. Brent petrolün varil fiyatı, arz endişelerinin yerini talep endişelerine bırakmasıyla uluslararası piyasalarda 97 dolar seviyesine indi. Batı Teksas türü ham petrolün varili de 93,84 dolardan alıcı buldu.

EPDK, AKARYAKIT TOPLANTISI YAPACAK

Diğer yandan EPDK başkanlığında yarın akaryakıt fiyatlarına ilişkin kritik bir toplantı yapılacak. Toplantıda akaryakıt bayilerinin, nakitle akaryakıt satışına daha ucuz tarife uygulanması, nakliye ücretlerinde düzenleme yapılması gibi bir dizi öneriyi gündeme taşıması bekleniyor.