Araç Sahiplerinin Dikkatine! Benzin ve Motorin Zam Rekoru Kıracak!

Rusya ve Ukrayna arasında sular durulmuyor. Bombalama ve patlamalara her gün bir yenisi ekleniyor. Genel kanı, barış ortamının kısa vadede sağlanamayacağı yönünde. Enerji piyasasındaki fiyatlandırmaları yakından ilgilendiren bu gelişme, ülkemizde akaryakıt fiyatlarına gelen peş peşe zamların devam edeceği yönünde bir beklenti oluşturdu.

Mazot 25 TL Olur Mu?

Jeopolitik krizlerin hız kesmeden devam etmesi, son dönemde oldukça zamlanan enerji ürünlerinin fiyatlarının artmaya devam edeceğini işaret ediyor. Rusya – Ukrayna arasında devam gerilirim gittikçe tırmanırken, çoğu ülkenin Rusya’nın enerji akışına ambargo koymasıyla sonuçlanıyor. Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak bu ambargoların artarak devam etmesi halinde, sektördeki fiyatların rekor seviyelere ulaşmasıyla sonuçlanacağını ifade eden bir açıklamada bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman arasında hafta sonu çok kritik bir telefon görüşmesi yapıldı. Görüşmenin içeriği petrol piyasasındaki fiyatlar ve gelişmeler oldu. Yemen ve Ukrayna’daki gelişmelerin yanı sıra OPEC+ grubu bünyesinde yürütülen çalışmalar da görüşüldü.

Petrol ürünlerine zammın kapısını aralayan gelişmeler bunlarla sınırlı kalmadı. Libya’daki protestolar sonucu iki limanın kapanması ve petrol ithalatında dünyanın en büyük ülkesi konumunda olan Çin’deki salgın gelişmeleri petrol fiyatlarına yansıyacak gibi gözüküyor. Özellikle Şanghay’da etkisini gösteren salgın hastalığın üç kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanması ve üstüne üstlük uygulanan kademeli kapanmanın vaka sayısında artışı engellememesi ürün fiyatlarına gelecek zammı destekler nitelikte oldu. Şanghay’daki kapanma ilk başta 28 Mart tarihine kadar devam edecekti, ancak vaka sayılarında artışın devam etmesi kapanmaların bir sonraki emre kadar uzamasına neden oldu.

Tüm bu gelişmeler ülkemizde endişeyle takip ediliyor. Son dönemde akaryakıt fiyatlarına gelen zamların devam edeceğini işaret ediyor. Gelmesi muhtemel zamlarla sektördeki fiyatların rekor kırması öngörülüyor. Beklentilerin gerçeklemesi durumunda mazotun litresinin 25 Türk Lirası’nı geçmesi anlamına geliyor. Eli kulağında olan zamları vatandaş endişe içerisinde beklerken, petrol istasyonlarında gerçekleşen uzun kuyrukları bir süre daha göreceğiz gibi gözüküyor.

Exit mobile version