Ekonomi

Araç sürücüleri dikkat! Bu kez indirim geldi!

Araç sürücüleri artan yakıt maliyetleri ve dünya petrol piyasasına ayrıca döviz kurlarında görülen yükselişe oranla Türkiye’de de akaryakıt fiyatlarının artışını takip ediyor.

Son dönemlerde sık sık yaşanan artışlardan dolayı “Akaryakıta zam gelecek mi?” “Benzin ne kadar oldu?” “Akaryakıta yeni zam”, “Motorin litre fiyatı ne kadar?” gibi aramalar gerçekleştiriyor.

Akaryakıt fiyatları indirim yapıldı

Sürücülerin beklediği güzel haberse geldi. Motorinin litre fiyatında gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 44 kuruş indirime gidileceği duyuruldu.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) tarafından alınan bilgiye göre, Ankara’da ortalama 9,83 liradan satılan motorinin litre fiyatı 9,39 lira olacak.

Motorin ne kadar oldu?

Motorinin litresi İstanbul için 9,77 liradan 9,33 liraya, İzmir’de 9,85 TL’den 9,41 TL’ye inecek.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin içinde bulunduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafinerilerce hesaplanıyor.

Bu hesaplama neticesinde dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve şehirlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.