Aracı olanlar dikkat: 19 Temmuz Salı gününden itibaren başlıyor!

Brent petrol fiyatlarında dalgalanma devam ederken art arda gelen zamlardan sonra akaryakıtta düşüş yaşanmaya başladı. Alınan bilgilere göre 19 Temmuz Salı gününden itibaren benzine indirim geleceği öğrenildi. Benzine 19 Temmuz Salı gününden itibaren 96 kuruşluk indirim geleceği bildirildi.

19 TEMMUZ SALI GÜNÜNDEN İTİBAREN İNDİRİM YAPILACAK

19 Temmuz Salı gününden geçerli olmak üzere benzin grubunda 96 kuruş fiyat indirimi bekleniyor. Motorinde ise fiyat değişikliğinin olmayacağı öngörülüyor. 19 Temmuz Salı günü geçerli olacak indirimle birlikte İstanbul’da benzinin litre fiyatı 22 lira 70 kuruştan satılacak. Şuanda benzinin litresi 23 lira 66 kuruştan satılıyor. Motorinin litresi ise 25 lira 42 kuruş.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Exit mobile version