Gündem

Aralarında İzmir’in de bulunduğu 4 ilde Mahzen-8 operasyonu

İçişleri Bakanlığı suçlulara göz açtırmıyor. İzmir’inde içinde bulunduğu 4 ilde gerçekleştirilen “Mahzen-8 Operasyonları” kapsamında 20 kişi gözaltına alındı.

Balıkesir merkezli organize suç örgütünün çökertilmesine yönelik gerçekleştirilen operasyonlar, 20 şüphelinin gözaltına alınmasıyla sonuçlandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Mahzen-8 Operasyonları” kapsamında yapılan bu başarılı harekatın detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Balıkesir merkezli 4 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda elebaşı Agit Akan dahil olmak üzere toplam 20 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Operasyonlar, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi.

Silah ve mühimmat ticareti yaparak suç

Operasyonlar sonucunda elde edilen bilgilere göre, örgüt üyelerinin Balıkesir, Adana, İstanbul ve İzmir’de silah ve mühimmat ticareti yaparak suç işledikleri tespit edildi. Organize suç örgütü, ruhsatsız tabancalarla, av tüfekleriyle ve uyuşturucu madde ticaretiyle faaliyet gösteriyordu.

Uyuşturucu madde de yakalandı

İçişleri Bakanı, operasyonlar sonucunda toplamda 21 ruhsatsız tabanca, 7 av tüfeği ve çeşitli miktarlarda uyuşturucu maddeyle birlikte çok sayıda şarjör ve fişeğe el konulduğunu belirtti. Bu başarılı operasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen güvenlik güçlerini tebrik etti.