Ekonomi

Aralık ayı enflasyon oranlarının anketi açıklandı!

Memur ve emekli vatandaşların dört gözle bekledikleri aralık ayı enflasyon oranları 3 Ocak 2024 tarihinde açıklanacak. Açıklanacak son enflasyon oranı ile memur ve emekli maaşlarının zam oranları belli olacak.

Memur ve emekli vatandaşların merakla beklediği enflasyon oranı için tahminler ve anketler devam ediyor. Son olarak aralık ayı enflasyon oranları anket sonuçları açıklandı. Aralık ayı enflasyon oranları beklentisi ile memur ve emekli maaşlarının zam oranlarının belirlenecek olması enflasyon oranlarına olan merakı arttırıyor. Açıklanan anket oranlarının yanı sıra TÜİK’in açıklayacağı oranların ne olacağı oldukça merak ediliyor. İşte anket sonuçları…

Memur ve emekliler meraklı!

Memur ve emekli maaşlarının zam oranlarında büyük bir etkisi olan enflasyon oranları için merak her geçen gün artıyor. TÜİK’in 3 Ocak 2024 tarihinde açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon oranları memur ve emekli maaşlarının zam oranlarında etkileyici bir unsur olacak.

Aralık ayı enflasyon oranlarının ne olacağına dair ekonomistlerin yaptığı tahminlerin sonuçları açıklandı. AA’nın finans anketine göre, ekonomistlerin yıl son ayı için enflasyon beklenti oranı yüzde 3,19 çıktı. Ekonomistlerin aralık ayı enflasyon beklentileri yıllık bazda yüzde 65,19 tahmin etti. Ekonomistlerin 2024 sonu enflasyon beklentisi ise yüzde 42,39 olarak kayıtlara geçti. TÜFE kasımda yüzde 3,28 olarak açıklanmıştı.

Ancak asıl sonuç 3 Ocak 2024 tarihinde TÜİK tarafından açıklanacak.