Gündem

Aralık ayında tüm konutların doğal gaz faturalarını devlet ödeyecek: Ülkede flaş karar!

Flaş bir karar alındı. Binlerce kişiyi etkileyecek olan kararın ayrıntıları ortaya çıktı. Buna göre, Aralık ayında tüm konutların doğal gaz faturalarını devlet ödeyecek.

Euronews’in haberine göre, Almanya’da aralık ayında tüm konutların ve KOBİ’lerin doğal gaz faturalarını devlet ödeyecek. Öte yandan bahar aylarında ise faturalara üst sınır getirilmesi ve vatandaşların enerji tasarrufuna yönlendirilmesi bekleniyor.

Ücretler ortaya çıktı

2023 yılının mart ayından 2024’ün nisan ayına kadar özel konutlarda önceki yılda tüketilen doğal gaz miktarının yüzde 80’ine kadar olan kısmında kilowatt saat fiyatı 12 cent olacak. Sanayi firmaları ise 1 Ocak 2023’ten 2024 nisan ayı sonuna kadar önceki yıl tüketimlerinin yüzde 70’ine kadar olan kısmı için kilowatt saat başına 7 cent ödeyecek.

Şirketler zora girdi

Öte yandan Almanya’da yüksek enerji fiyatlarının şirketleri zora soktuğu öğrenildi. Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan açıklamalarda, Almanya’da iflas eden şirket sayısının son zamanlarda yüksek enerji fiyatları, çalışan ücreti ve kredi faiz artışları nedeniyle eylülde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 34 arttığı bildirildi.