GündemKamu

Aralık ayından sonra bitiyor: Sigara içenler dikkat!

Sigara içen vatandaşları ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Buna göre, sigara için alınan vergi kararında sürenin sonuna geliyor. 2 ay sonra söz konusu kararın süresi doluyor. Bu kapsamda Ocak ayı ile beraber vergi miktarında artış görülebilir.

Gelecek sene sigara fiyatlarının ne kadar olacağı merak ediliyor. Bu sene 2021 yılı Haziran-Aralık döneminde alkollü içki ve sigaranın asgari maktu ve maktu vergi tutarları, yasalarda yer alan enflasyon kadar artış hükmünden muaf olacağı açıklanmıştı. Bu kapsamda Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, “6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 12 nci maddesinin (3) numaralı fıkrası hükmü, aynı Kanuna ekli (III) sayılı listenin (A) cetvelinde yer alan malların asgari maktu vergi tutarları ile (B) cetvelinde yer alan malların asgari maktu ve maktu vergi tutarları hakkında, 2021 yılı Temmuz- Aralık dönemi için uygulanmaz” ifadeleri kullanılmıştı.

Zam açıklaması yapılmadı

Söz konusu kararın süresi Aralık ayında doluyor. Yani önümüzdeki sene sigara fiyatlarında artış meydana gelebilir. Bu sene içerisinde açıklanan yeni kanun ile Cumhurbaşkanı’nın sigaradan alınan asgari maktu vergi ile otomobillerden alınan özel tüketim vergisini 3 kat artırabileceği öğrenilmişti. Ancak sigara fiyatlarına yapılacak zam ve vergi miktarına ilişkin yeni bir karar henüz açıklanmadı.