Araştırmalar Gösterdi 4,7 Milyon Kişi Korona’dan Ölmüş Olabilir

Hindistan pandemi döneminde en çok darbe alan ülkelerin başında geliyor. Yüksek nüfusu nedeniyle sağlık hizmetlerinin yetersiz kaldığı ülkede araştırmacılar göre 4,7 milyon insan korona virüse bağlı olarak hayatını kaybetmiş olabilir.

Harvard Üniversitesi ve Washington DC’de bulunan bir düşünce kuruluşundan iki görevli tarafından yürütülen araştırmada Covid-19 virüsüne bağlı can kayıpları konu edildi.

Yapılan çalışmada Covid-19 kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısının hastalığın pik yaptığı dönemlerde doluluk oranından, sağlık hizmetlerinin ertelenip sekteye uğramasından kaynaklı eksik sayılmış olabileceği düşünülüyor.

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan, Hindistan’ın Sağlık Bakanlığına göre, 414 binden fazla can kaybı olduğuna dair verilere atıfta bulunan araştırma, Ocak 2020 ve Temmuz 2021 tarihlerinde covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 3milyon ila 4,7 milyon arasında olduğu tahmin ediliyor.

Salgında Ölenlerin Sayısı Çok Daha Fazla

Covid-19 salgınından ölenlerin sayısının resmi rakamlardan çok daha fazla olabileceği ifade edildi.

Yapılan araştırmada ulaşılan bu sayı diğer yıllardaki ölüm oranları ile kıyaslandığında Covid-19’un Hindistan’da milyonlarca can almış olabileceği aktarıldı.

Worldometers internet sitesine göre, 31 milyon 174 bin 322 Kovid-19 vakasının tespit edildiği Hindistan’da 31 milyon 174 bin 322 Kovid-19 vakasının tespit

Covid-19 verilerinin açıklandığı ver değerlendirildiği internet sitesi “Worldometers”a göre, Hindistan,  “dünyada en fazla vakanın görüldüğü 2’nci, en fazla ölümün görüldüğü 3’üncü ülke” olarak öne çıkıyor.

Exit mobile version