Gündem

Araştırmalar şimdiden başladı: Bayram tatili 9 gün olacak mı?

Bayram tatilinin 9 gün olup olmayacağı henüz açıklanmadı ama çalışanlar şimdiden araştırmaya başladı. Turizm sektörünün de isteği bu yönde.

Hali hazırda Ramazan Bayramı denk geldiği 10 Nisan Çarşamba, 11 Nisan Perşembe ve 12 Nisan Cuma tatil olurken, sonrasında hafta sonuna denk gelen sonraki günler 13 Nisan Cumartesi ve 14 Nisan Pazar da tatile eklenecek.

Ramazan Bayramı bu yıl 10 Nisan Çarşamba gününe denk geliyor. Turizmciler, 8 Nisan’ın da tatil edilmesi ve bayram tatilinin 9 güne çıkarılması için talepte bulundular.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), bayram tatili ile ilgili kararın erken açıklanması için çağrı yaptı. NTV’ye konuşan TÜRSAB Başdanışmanı Hamit Kuk, bu tür tatillerin önceden belirlenmesinin turizmcilerin daha iyi plan yapmasını sağladığını söyledi.

9 günlük tatil planı

Hükümetin erken davranmasını umduklarını belirten Kuk, bayram tatilinin 9 gün olması durumunda 6 Nisan’dan 14 Nisan’a kadar tatil süreci ortaya çıkacağını ifade etti.

Avrupa’dan yoğun talep

Avrupa pazarından çok güçlü rezervasyon talebi aldıklarını belirten Kuk, 2024 yılını önceki yılın yüzde 10 üzerinde tamamlayacakları öngörüsünde bulundu.