GenelGündemSağlık

Araştırmalarla ortaya çıktı: Çocuklar için daha tehlikeli olduğu kanıtlandı!

Koronavirüsün Omicron varyantıyla ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ederken ABD’de yapılan yeni bir araştırma varyantın çocuklar üzerindeki etkisini ortaya koydu. Araştırmada çıkan sonuç, Omicron varyantının çocuklarda Delta varyantından daha tehlikeli sonuçlar doğurabildiğini belirtti.

VOA’nın aktardıklarına göre ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) araştırması, geçen Aralık ortası ile Şubat sonu arasında 14 eyalette yaklaşık 400 vakayı inceledi. Araştırma, Omicron dalgası sırasında Kovid-19 ile hastaneye kaldırılan 397 çocuğun yüzde 87’sinin aşısız olduğunu ortaya koydu. Kovid-19’lu aşılı çocuklar için iki gün olan ortalama hastanede kalış süresi, aşılanmamış çocuklar için üç gün oldu.

DAHA FAZLA ENFEKSİYONA NEDEN OLDU

CDC’ye göre hastaneye kaldırılan aşılı çocuklar, burundan oksijen tüpleri veya ağız ya da boğazdan bağlanan suni solunum cihazı gibi yoğun desteğe ihtiyaç duymadı. Omicron varyantı, Ocak ayında ABD’de görülen enfeksiyonları içinde rekor kırarak, koronavirüsün orijinal SARS-CoV-2 türünden daha fazla enfeksiyona ve 18 yaş altındakiler arasında hastaneye yatışlarda artışa neden oldu.

Çalışma ayrıca, Omicron dalgası sırasında bu yaş grubundaki çocuklar arasında hastaneye yatış oranlarının, Delta varyantı dalgasına göre daha yüksek olduğunu ortaya koydu.