Arda Turan Yine Gündemde! Ünlü Futbolcunun Cinsel Taciz Suçundan Yargılandığı Mahkeme Kararını Verdi!

Galatasaraylı futbolcu Arda Turan, şarkıcı Berkay Şahin’in eşi Özlem Şahin’e cinsel tacizde bulunduğu iddiası ile yargılanıyordu. Mahkeme, Arda Turan’ın beraat etmesine karar vermiş ve dosya istinaf mahkemesine taşınmıştı. İstinaf mahkemesi, Arda Turan’ın beraatına yönelik hükmü bozmuş ve tekrar alt mahkemeye yollamıştı. Mahkeme kararını verdi.

10 Ekim 2018 yılında, İstanbul’un Emirgan semtinde yer alan bir eğlence mekanında Arda Turan ile Berkay Şahin arasında bir kavga çıkmış ve bu kavga yüzünden mahkemelik olmuşlardı. Kavganın konu olduğu dava 11 Eylül 2019 yılında karar açıklamıştı.

2 Yıl 8 Ay 15 Gün Hapis Cezası Aldı

İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Arda Turan’a Özlem Şahin’e yönelik ‘cinsel taciz’ suçlaması yapılmış ancak ünlü futbolcu beraat almıştı. Arda Turan cinsel taciz suçlamasından beraat alsa da ‘ruhsatsız silah bulundurmak’, ‘korku kaygı ya da panik yaratacak şekilde silah ile ateş açmak’ ve ‘kasten yaralama’ suçlarından toplam olarak 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası almıştı.

Yaşanan olay ile ilgili ilk açıklama, ünlü futbolcunun tacizine uğrayan Özlem Şahin’den gelmişti. Ünlü şarkıcı Berkay’ın eşi olan Özlem Şahin, gece kulübünde eğlendikleri sırada futbolcu Arda Turan’ın yanına geldiğini ve koluna dokunarak çok güzel olduğunu söylediğini ve evli olmasa kendisini asla kaçırmayacağını söylediğini ifade etmişti.

Arda Turan’ı kendisi ile konuşma tarzından rahatsız olduğunu dile getiren Özlem Şahin, daha sonra ise Arda Turan’ın eşi Berkay’a saldırdığını söylemişti. Olayın hemen ardından elinde silahla hastaneye giden Arda Turan, ruhsatsız silahı ile ateş açmıştı.

İkinci Kez Beraat Etti

Arda Turan hakkında verilen beraat kararı, 2021 yılının Ocak ayında istinaf mahkemesi tarafından bozulmuş ve yeniden yargılanması için bir alt mahkemeye gönderilmişti. İstinaf mahkemesi tarafından bozulan dava yeniden görüldü. Galatasaraylı futbolcu ikinci kez ‘cinsel taciz’ suçundan beraat etti.

Exit mobile version