Arı sürüsü Rus askerlerine saldırdı: 3 asker öldü, 25 yaralı hastaneye kaldırıldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emri ile Rus askeri birlikleri 24 Şubat tarihinde Ukrayna topraklarına girdi ve Rusya – Ukrayna savaşı da böylece resmen başlamış oldu. Uluslararası basında, Putin’in Ukrayna’yı 4-5 gün içinde ele geçirmeyi planladığı ancak Ukrayna’da çok güçlü bir direnişle karşılaşınca planlarını değiştirdiği yönünde iddialar ortaya çıktı. Rus askeri birliklerinin hedeflendiği gibi Ukrayna topraklarında güçlü bir şekilde ilerleyememesinin arkasında ise birçok etkenin yer aldığı belirtildi. Bunlar hava şartları, zemin şartları, hastalıklar, yakıt ikmal sorunları, askeri teçhizat arızaları gibi sorunlar olarak belirtilirken, Rus ordusu bu kez de arı saldırısı ile karşılaştı. Oleshkovsky bölgesinde Rus askerlerine arı sürüsü saldırdı, 3 Rus asker hayatını kaybetti.

Arılar 3 Rus Askerini Öldürdü

Posta’nın haberine göre Ukrayna’nın Oleshkovsky bölgesinde Rus askerlerine arı sürüsü saldırdı. Ukrayna topraklarında ağır kayıplar vermeye devam eden Rus ordusu bu kez de arılar yüzünden kayıp verdi. Ukrayna’nın yerel haber sitelerinden biri olan Kherson News, Oleshkovsky bölgesinde kamp kuran Rus askerlerine arı sürüsünün saldırdığını bildirdi. Habere göre arı saldırıları o kadar güçlü gelişti ki; saldırı sonrası 3 Rus askeri hayatını kaybederken, 25 Rus askeri de tedavi görmek için hastaneye kaldırıldı.

 Daha Önce de Yaban Kazları Saldırmıştı

Arı sürüsü saldırısı, Rusya’nın karşılaştığı ilk tabiat zorluğu da olmadı. Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen bir iddiaya göre Rus askeri birlikleri Ukrayna’yı işgal girişimi sırasında daha önce de bir çift yaban kazının saldırısına uğramıştı. İddialarda yaban kazları Rus ordusuna ait bir uçağın bataklığa düşmesine neden olmuştu. Ardından gündeme gelen haberde belirtilen arı sürüsü saldırısında arılarının türleri hakkında bir bilgi verilmedi. Ancak ölümcül derecede tehlikeli arı türlerinin Avrupa genelinde çok olmadığı da biliniyor.

Exit mobile version