Ekonomi

Artan enerji fiyatlarına devlet yardımı kesinleşti: O grupta yer alan vatandaşlara 206 TL yardım parası yatmaya başladı! Elektrik yardımı başvurusu

Ekonomi piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmelerin yeni dönemde Rusya- Ukrayna savaşı ile birlikte daha da hız kazanması, enerji fiyatlarını da direkt olarak etkiledi. Doğalgazdan sonra elektrik fiyatlarının da artması, faturalar yüksek oranlı zamlar aracılığı ile yansıdı. Bu noktada hem gündelik ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan hem de sabit giderlerinden biri olan faturaları ödemek zorunda olan vatandaşlar, destek arayışı içerisine girdiler.

Vatandaşların “destek” çağrısına, devletten olumlu yanıt geldi. Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı daha önce olduğu gibi bu yıl da elektrik faturası yardımı yapacağını ve yardım paralarının tutarlarında güncellemeye gidildiğini duyurdu.

Elektrik Yardımı Nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı maddi durumu geçinmeye müsait olmayan ve çeşitli kategoriler altında dezavantajlı sayılabilecek olan ihtiyaç sahiplerine bazı alanlarda yardım etmektedir. Bu yardımlardan biri de elektrik yardımı olarak karşımıza çıkmaktadır. İhtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayan vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının elektrik faturası yardımı hizmetine başvuru yaparak, faturalarının devlet aracılığı ile ödenmesini sağlayabilmektedirler.

Elektrik Yardımı Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş sosyal yardım modellerinden biri olan elektrik faturası yardımı, hane içinde yaşayan kişi sayısına göre belirlenmektedir. Bakanlık, yeni dönemin yardım paralarını şu şekilde duyurmuştur:

  • 1-2 kişilik haneler: 103 TL
  • 3 kişilik haneler: 137,33 TL
  • 4 kişilik haneler: 171,67 TL
  • 5 ve üzeri kişilik haneler: 206 TL

Elektrik Yardımı Başvurusu Nereye Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilen PTT aracılığı ile vatandaşlara ulaştırılan elektrik faturası yardımına, Sosyal Hizmet Müdürlükleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ya da e-devlet aracılığı ile başvuru yapılabilmektedir.