Ekonomiİzmir Haberleri

Artan gayrimenkul fiyatlarına kamudan müdahale! Kamu bankası 3+1 daireyi 1 milyon 500 bin TL’den satışa sundu!

Pek çok faktör çerçevesinde artan gayrimenkul fiyatları karşısında İzmir’de uygun fiyatlı daire bulamayan vatandaşlar için kamu bankasından müjdeli haber geldi. Vakıfbank, İzmir’de bulunan bir daireyi satışa çıkardığını duyurdu.

UYGUN FİYATLI DAİRE SATIŞLARI BAŞLADI!

Sene başından bu yana yukarı yönlü hareketlerini devam ettiren ekonomi piyasalarının gayrimenkul fiyatlarını arttırdığını göz ardı etmek istemeyen kamu bankası Vakıfbank, elinde bulunan icralık daireler için yeni ihaleler düzenlemeye başladı. Banka tarafından düzenlenen son ihalenin bir daireye ilişkin olduğu öğrenildi.

3+1 DAİRE SATIŞA SUNULDU!

Vakıfbank uygun fiyatlı gayrimenkul satışı yapacağını duyurduktan sonra vakit kaybetmeden yeni bir ihale düzenledi. Yeni ihalesini Intengo üzerinden düzenleyen kamu bankası, ihaleye ve gayrimenkule ilişkin ayrıntıları kamuoyu ile paylaştı.

Vakıfbank tarafından satışa sunulmuş olan icralık dairenin İzmir- Çiğli Küçük Çiğli Mahallesi’nde olduğu bildirildi. Banka dairenin kullanım alanını 131 metrekare, ısınma tipini ise kat kaloriferi olarak açıkladı. Dairenin ihalesine katılım sağlanması durumunda verilebilecek olan minimum fiyat teklifi ise 1 milyon 500 bin TL olarak duyuruldu.

DAİRE İHALESİNE NASIL KATILIM SAĞLANIR?

Kamu bankası tarafından düzenlenmiş olan 3+1 satılık daire ihalesine katılım sağlayabilmek için 18 yaşın üzerinde olmak gerekmektedir. Banka, reşit olan tüm tüketiciler ile yatırımcıların ihale katılım başvurularını değerlendirmeye almaktadır.

Vakıfbank, İzmir ilinin Çiğli ilçesinde bulunan 131 metrekare büyüklüğündeki icralık dairenin ihalesine katılmak isteyen tüketiciler ile yatırımcıların, 75 bin TL olarak belirlenmiş olan teminat bedelini yatırmaları gerektiğini bildirdi. Teminat bedelinin bankanın Atatürk Organize Sanayi şubesine yatırılması gerektiğini belirten Vakıfbank, yatırım işleminin ardından banka yetkilisi ile gayrimenkul satış sözleşmesi imzalanacağını ve sözleşme sonrasında Intengo giriş bilgilerinin katılımcıya iletileceğini açıkladı.

Intengo giriş bilgileri ile platform giriş sağladıktan sonra teminat bedeli yatırılmış olan daire için online olarak fiyat teklifi verilebilmektedir. İhale bitiş tarihi itibari ile en yüksek fiyatı sunan katılımcı, dairenin yeni sahibi olacaktır.