Artan maliyetler vatandaşı vurdu: Hem ulaşıma hem de ekmeğe o ilde zam yapıldı!

İç piyasada artışa geçen maliyetler vatandaşı vurmaya devam ediyor. Son olarak bir ilimizde daha iki zammın haberi birden verildi. Elazığ’da ekmeğe ve ulaşıma zam yapıldı.

Gramajı Düşürülmüştü

Fırıncılar Odası tarafından alınan bir önceki karara göre Elazığ’da açık ekmek 240 gramdan 200 grama düşürülmüş ve 3 liradan satışa çıkarılmıştı. Somun ekmeğin gramında ise bir değişiklik yapılmazken fiyatı 2 lira 50 kuruştan 3 liraya çıkarılmıştı. Fırıncılar Odası tarafından alınan yeni kararla Elazığ’da 200 gram açık ekmeğin fiyatı 4 TL olarak belirlendi.

Ulaşım Ücreti 4 TL Oldu

Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, toplu ulaşımda 4 lira olan tam biletin 6 liraya, 3 lira 50 kuruş olan öğrenci biletinin ise 4 lira 50 kuruşa çıkartıldığını, taksimetre açılış ücretinin ise son zamla birlikte 12 lira olacağını duyurdu.

‘Zor Durumdayız’

Toraman, “6-7 aydır dünyada ekonomik bir sıkıntı yaşıyoruz. Akaryakıtlara gelen zamlar şoför esnafını zor duruma düşürdü. Tabi şoför esnafı dediğimiz zaman sadece bizim esnafımızı kapsamıyor tüm esnafı etkiliyor ama en fazla ciddi zararı olan bizim kamyon, otobüs, minibüs toplu taşıma ile alakalı olan esnafımız. Toplu taşımada yeni ücreti belirledik. Belediyemizden de destek istiyoruz, belediyemiz başlamasa dahi biz bunu önümüzdeki hafta içerisinde makul bir fiyatla başlatacağız” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version