Artan maliyetlerden ekmek de nasibini aldı! Ekmek fiyatlarına yeni bir zam talep ediliyor

Son birkaç aydır ülkemizde gıda ürünlerine peş peşe uygulanan zamlar adına son darbe Rusya ile Ukrayna arasındaki krizin tetiklediği tedarik sıkıntısından gelince birçok ilde ekmeğe zam haberleri de peş peşe verilmeye başlandı. Son olarak Denizli’de de ekmek fiyatlarına yeni bir zam kararı alındı. Talep, bakanlık onayından geçtiğinde resmen uygulanmaya başlanacak.

Sözcü’nün aktardıklarına göre Denizli Fırıncılar Odasının artan maliyetleri gerekçe göstererek artış talebinde bulunmasından sonra Ticaret İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Denizli Ticaret Odası ve büyükşehir belediyesinin yer aldığı komisyon zamlı fiyatı oy birliği ile onadı. Buna göre Denizli’de 2,5 liradan satılan 210 gram ekmeğin fiyatı 3 TL’ye çıkacak. Ticaret Bakanlığı’nın onayından sonra şehirde ekmek satışı zamlı tarifeden gerçekleşecek. Fırıncı esnafı bayilere ekmeği 2 lira 40 kuruştan verecek.

‘GİRDİ MALİYETLERİ DURMADAN YÜKSELİYOR’

Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban da uygulanacak zammı maliyetlerdeki artışa bağladı. Ekmekte üretim maliyetlerin çok arttığını belirten Karadaban, “Girdi maliyetleri durmadan yükseliyor.  Un, elektrik, doğalgaz, akaryakıt fiyatları çok yükseldi. Asgari ücrete gelen zam ek maliyet getirdi. Mayayı en son 165 liraya alıyorduk şimdi 275 lira oldu. Toprak Mahsulleri Ofisi bizim için uygun fiyatta un temin ediyordu. Fakat arzı ihtiyacı karşılamıyor. Mecburen piyasadan da un alıyoruz. Burada fiyatlar çok fazla. Piyasa fiyatları TMO’nun avantajını tamamen ortadan kaldırıyor. Dağıtım maliyetimiz var, amortisman giderleri var” dedi.

Exit mobile version