Artan otomobil fiyatları karşısında yalnız değil değilsiniz! Bankalar, uygun faizli kredi fırsatları ile vatandaşın yanında olduğunu ilan ettiler! 2022 taşıt kredisi

Aralık ayı içerisinde döviz kurlarında ve altın piyasasında yaşanan ani yükselişler, gündelik hayat rutini içerisinde sunulan birçok hizmetin fiyatlarına yüksek oranlı zamların yansıtılmasına sebep olmuştu. Hizmet ürünlerine yansıtılan zamlardan en çok ilgilenen sektörlerden biri, otomotiv sektörü oldu. Yaklaşık olarak 3 aydır zamlı fiyatlar ile alıcı bulmaya çalışan otomobil sektörü, yeni yılın gelmesi ile birlikte ortaya çıkan çip krizi sebebi ile araç fiyatlarında beklenen indirimin yapılmasını sağlayamadı.

Pandemi durumunun hala devam ediyor olması, özellikle kalabalık şehirlerde yaşayan vatandaşların toplu taşıma araçlarından uzaklaşmasına sebep oldu. Vatandaşlar, sağlık durumları sebebi ile uygun fiyatlı araç satın alabilmek için gerekli sorgulamaları yapmaya başlamışken, ekonomik faktörlerden ötürü piyasa içerisinde yaşanan artışlar hayal kırıklığının yaşanmasına sebep oldu.

Kendi aracının sahibi olmak isteyen vatandaşların artan otomobil fiyatları sebebi ile hayal kırıklığı yaşamalarına göz yummak istemeyen bankalar, yeni dönem ile birlikte taşıt kredisi kampanyalarını geliştirerek uygun faiz oranlarına sahip olan hizmetlerini kamuoyu ile paylaştılar. Peki hangi banka, ne kadar kredi veriyor? Kredi faiz oranları nasıl belirlendi?

Vakıfbank Katılım Bankası Taşıt Kredisi 2022

Katılım bankası aracılığı ile taşıt kredisi hizmetini geliştirmiş olan Vakıfbank, yeni dönemde araç sahibi olmak isteyen vatandaşlara nakit desteği sağlayacağını açıkladı. Banka, kredi hizmeti için örnek hesaplama tablosunu şu şekilde yayınladı:

Albaraka Türk Katılım Bankası Taşıt Kredisi 2022

Katılım bankası olarak hizmetlerine devam eden Albaraka Türk Bankası, yeni dönem taşıt kredisi hizmetini açıklayan bankalardan biri oldu. 60 ay vadeye kadar kredi hizmeti sunacağını açıklayan banka, ilgili hizmeti için örnek hesaplama tablosunu şu şekilde yayınladı:

Türkiye Finans Katılım Bankası Taşıt Kredisi 2022

Yeni dönemde araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar için kredi kampanyasını geliştiren Türkiye Finans Katılım Bankası, ilgili hizmetine ilişkin örnek hesaplama tablosunu şu şekilde yayınladı:

Exit mobile version