Artık bu hizmet e-Devlet sistemi üzerinden verilecek!

e-Devlet sistemi neredeyse her gün kendisini geliştirmeye devam ediyor. Son gelen bilgilere göre, işitme engelli vatandaşlar için yeni uygulamalar devreye sokuluyor. Konu hakkında yapılan açıklamalarda, Türk İşaret Dili İşleyiş Programı’nın e-Devlet sistemine geçirilmesi planlandığı ifade edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş engelli vatandaşlar için önemli bir hizmet duyurusunda bulundu. Dijital dönüşüm ve engelsiz iletişime yönelik çalışmaları hızlandırdıklarını söyeleyen Ergüneş, Türk İşaret Dili İşleyiş Programı’nın e-Devlet sistemine geçirilmesi planlandığı söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda, “Türk İşaret Dili İşleyiş Programı’nı da harekete geçirdik. Bunu inşallah e-Devlet sistemine de geçirmeyi düşünüyoruz. Hükümetimiz, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Türkiye’de ilk ve tek eylem planı olan “Otizm Eylem Planı’nı (2016-2019)” uygulamaya koyduk. 2022-2025 dönemini kapsayacak eylem planını da hazırlamaya çalışıyoruz. Ayrıca yapacağımız bir çalışmayla 81 vilayetin 973 ilçesinde örgütlenen ve aynı zamanda her 3 bin aileye bir uzmanın görevlendirildiği bir yapı üzerinde çalışıyoruz.” İfadeleri kullanıldı.

Eğitimlere ve denetimlere devam edilecek

2005’te Engelliler Kanunu ile hukuki altyapıyı güçlendirdiklerini de açıklamalarında dile döken Ergüneş, “2007 yılında Cumhurbaşkanımız, Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi’ni imzalayan ilk lider oldu. Engellilerimize yönelik pozitif ayrımcılığı 2010’da anayasal güvence altına aldık. Erişilebilirlik anlamında, kamu kullanımına açık binaları; kaldırım, yaya geçidi, park gibi açık alanları, toplu taşıma araçları ile bilgi ve iletişim sistemlerinin erişilebilir olmasını zorunlu hale getirdik. Eğitimlere ve denetimlerimize de devam edeceğiz.” Dedi.

Exit mobile version