Artık tüm kira sözleşmeleri e-Devlet üzerinden yapılacak!

Kayıp kaçağı önlemek adına yeni alınan tedbirlerden biri de kira sözleşmeleri. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tüm kira sözleşmelerin e-Devlet üzerinden yapılması için bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralık konut sözleşmelerinde dönüşüm başlatıyor. Şimşek, katıldığı bir televizyon programında önemli duyurular yaptı. Artık tüm kira sözleşmelerinin e-devlet üzerinden yapılacağını vurguladı. Bu adım, kiralık ev işlemlerini daha şeffaf ve kolay hale getirecek.

Kayıt dışılıkla mücadele

Bakan Şimşek, ekonomide verimliliği artırmak ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele etmek için adımlar attıklarını belirtti. Yapılan düzenlemelerin, ekonomiyi destekleyici nitelikte olduğunu vurguladı.

Yeni nesil POS cihazları

POS cihazları da değişiyor. Şimşek, düşük KDV oranıyla fiş kesilmesinin önüne geçmek için yeni nesil POS cihazlarının kullanılacağını açıkladı. Bu sayede vergi kaçakçılığının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Vergi politikası

Bakan Şimşek, vergi politikasında da net bir tutum sergiledi. Kurumlar vergisi, gelir vergisi ve genel KDV oranlarında artış olmayacağını belirtti. Ancak mevcut istisnaların gözden geçirilebileceğini ifade etti.

 

Exit mobile version