Asansörde yeşil etiket, mavi etiket, sarı etiket ve kırmızı etiket ne anlama gelir?

Bindiğimiz asansörlerde genel olarak yeşil, mavi, sarı ve kırmızı etiket bulunur. Peki bu ne anlama gelir? Asansörlerin rutin bakımı sonrası asansörlere yapıştırılan etiketlerin renklerinin hangi anlama geldiğini sizler için araştırdık. İşte asansörde yeşil etiket, mavi etiket, sarı etiket ve kırmızı etiket anlamları…

ASANSÖR ETİKET RENKLERİ NELERDİR?

Sürekli kullandığınız asansörlerin rengi olup olmadığını kontrol edin. Periyodik kontrolü yapılan her asansöre; kırmızı, yeşil, mavi ve sarı renkli etiketler yapıştırılıyor.

ASANSÖRDE KIRMIZI ETİKET NE DEMEK?

Can ve mal güvenliğiniz için yüksek risk tespit edilen asansör anlamına gelmiştir. Arızanın kısa zamanda giderilmesi gerekmektedir.30 gün içinde uygunsuzluğu giderilmelidir ve tekrar kontrol edilir. Eğer sorun giderilmez ise, asansör bağlı bulunduğu ilçenin belediyesine bildirilir ve mühürlenerek kapatılır.

ASANSÖRDE SARI ETİKET NE DEMEK?

Denetimler sonucunda can ve mal güvenliği için sorun teşkil eden asansörlere yapıştırılır. İlgili bina yönetimine bildirilir ve 60 gün içinde sorunların giderilmesi istenir.

ASANSÖRDE MAVİ ETİKET NE DEMEK?

Can ve mal güvenliği için hafif kusur oluşturacak asansörlere yapıştırılır. 12 ay içinde aksaklıkların giderilmesi gerekmektedir.

ASANSÖRDE YEŞİL ETİKET NE DEMEK?

Can ve mal güvenliğiniz için hiçbir risk taşımayan ve uygun olan asansörlere yapıştırılan bir etiket türüdür.

Exit mobile version