Gündem

Asgari ücret 5 bin TL olması için meclise teklif verildi!

2022 yılı için asgari ücret tutarının 5 bin TL olması ve tamamen vergiden muaf tutulması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne teklif verildi. Teklifi veren Niğde Milletvekili ÖMER FETHİ GÜRER ”Dolar 10 lirayı geçti, yoksulluk derinleşiyor, ücretler eridi, işsizlik can yakıyor, alım gücü dip yaptı, asgari ücret net 5 bin lira olmalıdır, vergi dışı bırakılmalıdır” dedi.

En düşük emekli maaşınında asgari ücret tuturarında olması gerektiğini belirten CHP’li Gürer ”İktidar, sanayici ve esnafa bu bağlamda destek sağlamalıdır. Her kesim sorumludur; çiftçi tarladan, esnaf iş yerinden borçlarından dolayı kopmaktadır. Emekli intibak düzenlemesi acil ihtiyaçtır. En düşük emekli aylığı asgari ücrete eşitlenmelidir. Ekonominin kitabını değil ekonominin dramını yazan AKP iktidarını yokluk ve yoksullukla ezilen yurttaşları görmeye çağırıyorum” dedi.

Kamuda üniversite mezunlarına kadro açılması gerektiğine de vurgu yapan Ömer Fethi Gürer konuşmasının sonunda ”Genç işsizlik, üniversite mezunu işsizlik en yüksek orana ermiştir. Kamuda üniversite mezunlarına kadro açılmalıdır. Atanmayanların bir an önce atamaları yapılmalıdır; mağduriyetleri artıyor, iktidar seyrediyor, halk eziyet içindedir” dedi.