Asgari ücret alan bekar, evli, çocuklu herkesi ilgilendiriyor: Başlıyor!

Türkiye’de bekar, evli, çocuklu asgari ücret alan herkesi ilgilendiren önemli gelişme bir yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin önümüzdeki günlerde asgari ücret görüşmelerinin başlayacağını söyledi. Yapılacak görüşmeler ile beraber asgari ücret zamları da belirlenmiş olacak.

Bu sene asgari ücretin ne kadar zamlanacağı herkes tarafından merak ediliyor. Özellikle geçinmekte zorlanan vatandaşlar sıklıkla asgari ücret araştırmaları yapıyorlar. Afyonkarahisar’da düzenlenen “Türk-İş’in Bölgesel Şube Başkanları ve İl Temsilcileri Semineri”nde konuşan Bakan Bilgin, asgari ücrete de değindi.

Bakan Bilgin burada yaptığı konuşmada, önümüzdeki dönem asgari ücret görüşmelerinin başlayacağını ifade ederek, bu görüşmenin bütün sosyal alanları düzenleyeceğini bildirdi.

2022 Asgari ücret ne zaman belli olacak?

Geçtiğimiz sene Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarına geçtiğimiz yıl 5 Aralık’ta başlamıştı. Bu nedenle 2022 yılı için Asgari ücret miktarının Aralık ayında belli olması bekleniyor. Ayrıca 2021 yılında asgari ücrete 21,56’lık zam uygulanmıştı.

Exit mobile version