Asgari ücret alanlar dikkat: İŞKUR Başvuran herkese bin 420 TL ödeme yapıyor!

Türkiye’de milyonlarca vatandaş asgari ücretli olarak çalışıyor. Pandemi döneminde işsiz kalan pek çok vatandaş ise işsizlik maaşı araştırması yapıyor. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yapılan açıklamaya göre, sigortalı işsizlere yasada belirtilen şartları taşımaları halinde işsiz kaldıkları dönem için belirli süre ödeme yapılıyor. Son 4 ay içerisinde asgari ücret üzerinden primi yatan vatandaşlara İŞKUR bin 420 TL ödeme yapıyor.

Vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılan konulardan birisi de işsizlik maaşı ödemeleri. Vatandaşlar 2021 yılında ödeme miktarını merak ediyorlar. Bu sene en düşük işsizlik maaşı bin 420 lira olurken en yüksek işsizlik maaşı 2 bin 840 lira olarak kararlaştırıldı. Ancak işsizlik maaşından faydalanmak isteyenlerin bazı şartları sağlaması gerekiyor. 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün, 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün, 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün, süre ile işsizlik ödeneği veriliyor.

İşsizlik Ödeneğinden Yararlanma Koşulları

Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,
Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,
Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak,

İşsizlik Ödeneğinden Yapılan Kesintiler

İşsizlik ödeneği damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi değildir, nafaka borçları dışında haciz ve başkasına devredilemez.

Exit mobile version