Asgari ücret belli oluyor! Açıklanacağı tarih verildi

 Milyonların gözü kulağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarının kararlarında. Komisyon ikinci toplantısını bugün Türk-İş’in ev sahipliğinde yapılacak. 1 Aralık’ta yapılan komisyon toplantısında pazarlık masasına çalışanlar adına oturan Türk-İş’in Genel Başkanı Ergün Atalay konuyla ilgili olarak “Asgari ücretli 7 milyon insan var. Asgari ücret, ‘Bu ücretin altında işçi çalıştıramazsın’ demek. Bu ücret 12 kalemi ilgilendiriyor. İnsanlar bu ücretle geçinmeye mahkum durumda. Bu ücretle 10 gün geçinemezsiniz. Asgari ücret önümüzdeki dönem hiç olmadığı kadar önemli. 45 senedir asgari ücreti konuşuyoruz. Bu sene 45 seneye bedel bir sene. Onun için toplumu tebessüm ettirecek, toplumu memnun edecek, bizim razı geleceğimiz bir tablo çıkarsa biz de altına imza atarız” dedi. İkinci yapılacak toplantıda neler konuşulacak merakla bekleniyor.

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında 1 Aralık’ta başlayan süreç devam ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını bugün saat 14.00’te Türk-İş’in ev sahipliğinde gerçekleştirecek. Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder’in başkanlığındaki toplantıda, işveren heyetini Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi heyetini ise Türk-İş temsil edecek. Ekonomideki gelişmelerin konuşulacağı toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları temsilcileri ekonomik veri ve raporları paylaşacak.

Üçüncü toplantı için 9 Aralık’ta

Komisyon bu hafta iki toplantı yapacak. Taraflar üçüncü toplantı için 9 Aralık’ta TİSK’te buluşacak. Yasa gereği asgari ücretin Aralık ayı içinde belirlenmesi gerekiyor. Taraflar bu yıl ay sonuna kalmadan karara varmayı hedeflediklerini duyurmuştu.

Exit mobile version