Asgari ücret için 3.toplantıdan çarpıcı açıklama: “Refah seviyesini arttıracak bir rakam telaffuz edemedik.”

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022’de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında üçüncü toplantı için bir araya geldi. Çalışma Genel Müdürlüğü ve TÜİK’ten gelecek veri ve raporların görüşüleceği toplantıda, tarafların ilk rakamları da telaffuz etmesi bekleniyor. 2022 Asgari ücret hakkında neler konuşuldu? Asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar…

“Çalışanların refah seviyesini arttıracak bir rakam telaffuz edemedik.”

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, “İş veren kesimiyle uzlaşmazlıklarımızı gideremedik. Maalesef anlaşma sağlayamadık” dedi. Asgari ücrette düzenlenen 3. toplantı sona erdi.
Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, “Parametreleri esas alarak belirli hesaplar yaptık. Bu 2 bin 979 lira ile 3 bin 567 lira arasında, eski formüle göre hesapladığımız zaman değişiyor. Son toplantıda karar verilecek. Sonuç almamız mümkün görünmüyor. Geldiğimiz noktada olumlu bir sonuç sağlayamadık. Çalışanların refah seviyesini arttıracak bir rakam telaffuz edemedik.” ifadelerini kullandı.

“Enflasyona karşı çalışanlarımızı koruyacağız.

TİSK’in Genel Sekreteri Akansel Koç ise, “Enflasyona karşı çalışanlarımızı koruyacağız. TÜİK’in açıkladığı bütün rakamlar bizim için geçerli. Farklı enflasyon rakamları açıklayan kuruluşlar var ama biz TÜİK’i esas alıyoruz.” şeklinde konuştu. Akansel Koç ayrıca, 3100 TL gibi bir teklifte bulunmadıklarını da söyledi.
Exit mobile version