Asgari ücret ile çalışanlara güzel haber geldi: Maaşlardan bu kesintiler yapılmayacak!

Türkiye’de milyonlarca vatandaş asgari ücretli olarak çalışıyor. Bu nedenle herkesi ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Kötü giden ekonomik göstergeler nedeniyle geçinmekte zorluk çeken asgari ücretlinin maaşından kesilen vergi ödemeleri ortadan kalkabilir.

Bu sene hem döviz fiyatlarındaki yükselişler hem de corona virüsü salgını nedeniyle pek çok ürün ve hizmete zam geldi. Bu nedenle geçim sıkıntısı yaşayan asgari ücretliler için sevindirici bir gelişme yaşandı. Cumhuriyet’in haberine göre; kaynaklar, bugün asgari ücretin brüt 3 bin 577,50 TL olduğuna dikkat çekiyor. Ancak asgari ücretle çalışan bir işçinin eline Asgari Geçim İndirimi dahil net 2 bin 825.90 TL geçiyor. Buna göre MHP asgari ücretlinin vergilerden muaf olması gerektiğini ifade ediyor. Ancak AK Parti kanadının “asgari ücretlinin vergiden muaf olmasından çok vergi kalemlerinde kısmi düzenleme üzerinde durduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Ancak bu kapsamda yapılmış resmi bir açıklama henüz bulunmuyor. Asgari ücretliden yüzde 14 SGK İşçi Payı, yüzde 1 İşsizlik Sigortası Primi Payı, yüzde 15 gelir vergisi, binde 7.59 da damga vergisi kesiliyor. Ancak vergi muafiyeti gelirse asgari ücretlinin maaşı da artmış olacak.

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de asgari ücret açıklamasında bulunmuştu.

Bakan Bilgin açıklamalarında şu ifadeleri kullanmıştı:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Afyonkarahisar’da Türk-İş toplantısında yakın zamanda asgari ücret görüşmelerinin başlayacağını belirtmiş, “Asgari ücret bir sosyal adalet mekanizması olarak işleyecek. Önümüzdeki dönemde asgari ücret görüşmelerine başlayacağız. Asgari ücret sadece düşük gelirli grupların değil çalışma hayatında yer alan herkesin gelirine bir müdahale etme imkanıdır. Aynı zamanda asgari ücret bizim işsizlik sigortasından tutun bütün harcamalara kadar düzenleyici bir eşittir” ifadelerini kullanmıştı.

Exit mobile version